maandag 8 juni

Maandag 8 juni
Vroeg het bed uit , half vijf, om foto’s te kunnen maken van de aan komst in torshavn op de Faroer er daarna weer lekker even in. Om half negen aan de koffie en daarna samen met Erik en Ellen een rondje gelopen door de stad. In de stad zien veel huizen er wat verveloos uit. Er staan ook nog veel huizen met een dak van gras, wat wel een apart gezicht geeft.
Gezellig met mekaar een kop koffie gedronken in een klein koffie huisje, waar naar bleek Bill Clinton ook ooit eens is geweest toen hij de Faroer was. Of zijn creditkaart en pinpas hier niet werkte stond er niet bij, bij mij werkte deze niet maar naar later bleek bij meer mensen niet.
De afvaart was super gaaf, de boot voer voor we weer op open zee kwamen door een lang fjord met eindeloos mooie uitzichten. Overal op de rotsen broeden de vogels, div soorten meeuwen, jan van genten en papegaaiduikers. Enige nadeel was dat zo dra we het fjord binnen kwamen er in eens heel veel wind stond en die was koud! Ondanks dat toch wel wat mooie foto’s gemaakt
Savonds vroeg naar bed al ging slapen niet zo best van wegen de warmte.

Comments are closed.