Donderdag 16 juli

Donderdag 16 juli
Vandaag zijn we de dag heerlijk zwemmend begonnen. het is toch wel apart om al zwemmend naar de bergen te kunnen kijken. het water was weer heerlijk warm. Als ik dit zo zie en doe wil ik ook wel een badje in de tuin, enige wat een beetje jammer is dat dan het warme water dan niet spontaan uit de grond komt. na deze heerlijke zwempartij, een lekker ontbijt en het inpakken gaan we weer de weg op vandaag staat er een lange verbindingsroute op het programma, onderweg zijn niet veel toeristische punten. De weg op zich is ook al een toeristische attractie. We rijden bijna constant langs de kust , de ene keer op asfalt en dan weer op graffel. Plotseling zelfs op een heel stuk nieuw asfalt, dat rijd super! Tot dat, je ineens tussen de kranen, walsen en vrachtwagens rijd en de weg meer weg heeft van een grote grindbak die dan ook voor kilometers aan houd. Na dit al meerdere keren te hebben me gemaakt, blijft het toch nog steeds apart. Vandaag doen we de lunch in de auto, buiten staat een harde en koude wind. Tegen het eind van de middag zijn we boodschappen gaan doen in Hvammstang. Daar dan ook eens de tijd genomen om de meest gekke dingen te vinden, dit valt nog steeds een beetje tegen hier. Er liggen hier zelfs artikelen met een Nederlands etiket. Iets wat wel opvalt zijn de vele smaken aan toetjes en de grote hoeveelheid variatie aan snoep en dan voor al snoep met chocolade. Voor vanavond hebben we zalm met aardappeltjes en maïskolven op het menu.
Vandaar door naar de camping, deze had was ik, op een eerdere verkenningstocht al tegen gekomen. Op de camping aan gekomen vliegen de sterns, gewoon laag over je tent heen zonder dat je er last van hebt. Daar ontdek ik ook dat de keerring van mijn rechter fuseebol meer dan gewoon nat is, zelfs op de band zit wat vet. Morgen toch maar even goed naar kijken.
Op de camping hebben we vandaag echt een uitzicht waar je u tegen zegt. We staan aan de rand van de camping met uit zicht op zee. Met ver aan de horizon nog de bergen van de westfjorden.
We stonden hier tot halverwege de avond als enige op deze plek, daarna kwam er nog een Duits gezin bij.
Vanwege de wind hebben we vandaag de auto maar eens als windscherm gebruikt. Maar ondanks dat de zon lekker scheen, was dit toch nog te weinig om de koude wind, die van zee kwam, het hooft te bieden. Uiteindelijk zijn we met alles in de tent beland, om uit de koude wind te zitten. Dit was met koken wel een leuk gezicht, voor het eerst hebben we in de opening van de tent gekookt. Dit deed de zalm met dille en limoen niet minder smaken. Het was om je vingers bij op te eten. Ik kom echt niet bij iedereen koken maar, wie weet mag je eens komen eten.
Voor het slapen gaan zijn we nog even richting de zeehonden gewandeld, deze lagen met tientallen op de rotsen voor de kust. De wind werd steeds kouder.

Comments are closed.