donderdag 18 juni

Donderdag 18 juni
Afgelopen nacht was een koude tot tegen het vriespunt, ook de wind en de regen bevorderen de temperatuur hier nou niet erg. Gelukkig toch heerlijk warm geslapen en de tent is echt waterdicht, altijd maar weer afwachten. Gelukkig regent het zo af en toe even bijna niet dus op het juiste moment je tent afbreken, en dan is allen het buiten doek nat dus dat een wat losse rol in de auto en vanavond maar weer zien wat voor weer het is.
Ben wel blij dat ik toch 1 van de landrovers heb waar de verwarming het gewoon op een normale manier het doet. Mijn jas was van gister nog nat en die wilde in de warme auto toch weer heerlijk droog worden. Door alle regen perikelen toch nog later weg dan geplant, ach heb vakantie en wat geeft het en het weer zit toch niet mee om te gaan lopen, begint steeds harder te regenen en waaien.
Vandaag de hoofdweg 1 gevolgd tot Akureyri, onderweg een bezoek gebracht aan de waterval Godafoss deze is niet zo hoog, maar 12 meter maar toch wel heet mooi om te zien de lengte van de waterval maakt de lage hoogte wel weer goed. Ondanks het weer toch nog wat foto’s kunnen maken. Tja, met een zonnetje er op lijk alles gelijk nog mooier. Na uit geknipt te zijn en behoorlijk koud weer lekker de warme auto in. In deze hoek ligt nog een mooie waterval alleen dieligt aan de F26 de kans is groot dat die n og dicht is. Toch maar even de 842 op om te kijken en ja naar heel wat kilometer komt er dan toch het bord F 26 gesloten. Oke de weg er heen was ook al super met op de berghellingen bos en watervalletjes. Omdraaien en op naar Akureyri. Hoe dichter ik bij kom hoe beter het weer lijkt te worden tot dat ik de bergpas op ga. Nog voor dat ik op het hoogste punt ben rij ik al in een wolken den met maar beperkt zicht. Gelukkig zijn de wegen hier goed gemankeerd.
Akureyri is de grootste plaats di ik tot nu toe heb aan gedaan, al stelt het centrum niet zo veel voor. Eerst eens boodschappen gedaan zo dat ik de komende dagen niet aan de lijn hoef te doen. En bij de IJslandse vvv even naar een caping heb gevraagd, er zitten er hier maar twee, best wel weinig voor zo’n grote plaats. In de omgeving waar ik afgelopen nachten stond, waren ze op 1 hand niet te tellen. Hier in akureyri is het ook nog zo dat er maar 1 camping is waar je met je auto kunt staan de ander is achter de universiteit , ja je leest het goed er is hier een universiteit , dan sta je op de sportvelden. Alleen voor tentjes en om nou met alles van uit de auto te gaan slepen is mij te veel werk dus heerlijk op naar de andere camping die tegen de bosrand ligt. Al ligt de camping wel verkeerd voor de zon, die schijnt aan de andere kant van het dal en hier is het ijskoud met de wind en laag hangende bewolking.
Nu het nog droog is en de zon er door lijkt te komen, ja lijkt maar het niet gaat doen, zo snel mogelijk de tent op om te drogen en kan ik eens tijd besteden aan mijn verslag en foto’s. met gemiddeld meer dan 5 mb per dag zijn dat er al heel wat. Maar te veel om allemaal op mijn weblog te gaan zetten dus geduld hebben.
Vanavond staat er niks meer op de planning is in middels ook al zeven uur hier dus eerst even eten en dit verhaal weer even neer zetten .
Morgen mooi op tijd op en dan een deel van de dag in Akureyi door brengen. Er moet een heel mooi museum zijn over transport en wil eens even de stad door. Ben benieuwt hoe alles er uit ziet soms lijkt het meer dan het is zeker hier op IJsland.
Maar blijft supermooi

Comments are closed.