donderdag 11 juni

Donderdag 11 juni
Na een koude nacht weer heerlijk in de zon, omvormer zoemt nog steeds. Dan reist de vraag bij de Duitser “kun jij nog starten “met een brede grijns op zijn gezicht. Sleutels in het contact en starten en gelijk lopen dus bij mij werkt het dat alleen de tweede accu leeg getrokken word en niet de startaccu, toch wel een gerust gevoel.
Na de camping afgerekend te hebben en ontbeten te hebben, alles weer in pakken. De Duitsers klappen hun hef dak in en zijn er dan al weer klaar voor. Zij willen gelijk door rijden naar Langanes een schiereiland inde buurt van Porshofn. Ik wil eerst even kijken of ik ergens op internet kan om het eerst deel van mijn verslag er op te zetten. Daarna zie ik wel even waar ik heen rij ook wel de richting van Langanes op maar loop te denken om er net voor te blijven staan en pas morgen door te rijden.
Met het zoeken naar internet verbindingen gaat het niet zo makkelijk als je zou denken bij het horen van de naar IJsland. Meeste plaatsen waar je het zou verwachten kun je pas in de middag terecht of ze hebben het niet. Dus dan maar eens de laptop aan in de auto en kijken of er ergens een onbeveiligd netwerk is dat lukt in Nederland meestal ook dus waarom hier niet. In bakkafjordur is het raak en kan ik een deel van het verslag op mijn blog zetten, samen met wat mailtjes.
Onderwijl dat ik mijn verslag plaats en mail doe vliegen de noorsesterns om me heen en gaan gewoon op een paar meter van de weg op hun nest zitten. In Nederland zijn we dat toch wel heel anders bezig of zouden de vogels hier het gevoel hebben dat ze niks te duchten hebben.
Buiten regent het en zo is de tijd ook wel een beetje in te vullen. Alleen de fotos willen nog niet zo lukken dus daar volgende keer maar even wat tijd aan besteden. Na even op de kaart gekeken te hebben besloten om naar richting Langanes te rijden en daar bij Ytra Lon de tent op te zetten.
Dit is een boerderij waar de boerin Nederlandse is. De route er naar toe is een beetje saai er komt geen verandering in het landschap en de graffel weg is gewoon recht toe recht aan met af en toe een bocht ook een beetje saai. Na het dorp Porshofn te hebben gehad wordt de weg in eens interessant, links en recht broedende sterns langs de weg en overal goudplevieren. Aan gekomen bij Ytra Lon, ben ik van harte welkom om mijn tent op te zetten.
Na het opzetten van mijn tent en eens een kopkoffie te zetten voor de verandering maar eens zorgen dat ik bij kom met mijn verslag. Onderwel dat ik dit alles zit te schrijven, met uizicht op de besneeuwde bergtoppen, in het zonnetje voor de tent, vliegen de watersnippen, bokjes, kramsvogels en de sneeuwhoenen om me heen. Een waar eldorado voor iedere natuur liefhebben.
Morgen wordt het dan toch echt Langanes met de grootste broedkolonie van jan van genten in noord IJsland.

Comments are closed.