woensdag 8 juli

Woensdag 8 juli
Om de vragen even te beantwoorden of het nat in de auto was, na die doorwaadingen. Het antwoord hier op luit, dat het nog steeds droog in de auto is. Heb ik nu geen echte landrover dan?
Vandaag was een rustig maar lange dag. Ben de dag lekker lui begonnen, tot half tien lekker blijven liggen. Lekker eens een dag rustig aan, wel heel rustig aan. De Defender 110, met problemen was er al niet meer, weet niet of hij de zelfde garage heeft kunnen vinden en ook niet of zijn opgelost zijn. Ja, ik was toch ook wel benieuwt, wat het probleem nu werkelijk zou zijn.
Mijn dag begon zo als ik zei rustig. Mijn verslag zitten tikken en mijn blog aangevult, lig alleen nog steeds ver achter met foto’s. Foto’s kosten ook veel tijd met uploaden, zal proberen het wel eens vaker te doen.
Tegen een uur begin ik dan toch maar in te pakken. Enige tijdsdruk die er is, is de gene van half twaalf vanavond. Op het vliegveld zijn, om Marieke op te halen. Toch wel heel gezellig dat ze tweeën halve week mee gaat. En zeker leuk om haar na 5 weken weer te zien.
Onder weg naar Grindavik, nog boodschappen doen, en ontkom er niet aan om toch even een bakje aardbeien voor Marieke mee te nemen, verassing voor morgen. Langs de kust tussen Keflavik en Grindavik liggen nog een paar mooie vogelparadijzen. Lekker nog even een paar uur lopen en vogelen. Het blijft hier geweldig, je kunt zo verschrikkelijk dicht bij komen zonder dat er paniek onder de vogels uitbreekt. Komende tijd zullen de foto’s ook wel duidelijker gaan worden. Doe het nu nog met maximaal 70 mm, en kan straks tot 400mm.

Tegen half zes richting de camping in Grindavik. Het is toch wel lekker als alles al klaar is en niet vannacht om een uur nog een tent op te moeten zetten. Al is dat qua ligt geen probleem. Al hoe wel de zon in het zuiden toch minder vel meer is dan in het noorden. Hier in het zuiden lijkt er toch wat meer een dag en nacht ritme te komen.
Op de camping staat dat er na middernacht geen auto’s meer mogen rijden. Aan de camping baas toch maar even gevraagd of dit een probleem zou geven als ik toch na middernacht terug kom. “Geen probleem met de rede die je hebt, veel plezier”. Dan nog maar even heerlijk in de zon zitten en koken. Af en toe komt er een vliegtuig over, zou Marieke hier straks over vliegen? Grote kans van wel. Die heeft van uit het vliegtuig ook vast een geweldig uitzicht op IJsland.
Niet veel later komen er vier wandelaars het terrein op, op het eerste gezicht niet zo bijzonder, maar dan blijken deze alle vier doof te zijn. daar heb ik dan toch wel bewondering voor. Er zijn zat mensen die met een beperking niet de dingen doen die ze zouden willen doen. En deze doen het gewoon.
Na nog even koffie gedronken te hebben met een Nederlands echtpaar, die voor een kleine 2 weken IJsland aan doen, is het tijd om eens terug te gaan naar Keflavik.
Marieke heeft deze vakantie een chauffeur,reisleider, en kok. Zo als ze zelf zegt een al in vakantie.

Comments are closed.