donderdag 9 juli

Donderdag 9 juli
Het was gister super om Miek weer te zien. Dit gaat zeker een hele gezellige tweeën halve week worden. Gister, samen nog onwijs schik gehad op het vliegveld. Bij het afrijden van de parkeerplaats wisten twee IJslanders niet eens hoe, bij het verlaten van de parkeerplaats, de slagbomen werkte. Er moest hier voor zelfs iemand komen om te zorgen dat ze er door konden. Zou dit dan de enige plaats op IJsland zijn waar ze slagbomen hebben?
Ook vandaag begon de dag wat later, was gister ook wel wat laat en wat wil je als je dan ook al over de 30 bent. Maar was zeker lekker dat de tent en alles al stond. Wij waren nog maar net op de camping of er stopte ook een taxi met een groepje Nederlanders die alles nog moesten opzetten. De indruk was dan ook wel dat dit een apart stel moet zijn. dit bleek ook wel met het opzetten van de tenten, af en toe heerlijk even om zitten lachen. Tegen twaalven vertrekken Miek en ik dan ook maar eens richting het noorden. De aardbeien waren zeker een verassing. Miek zit vol op te genieten van de uitzichten, net als ik de eerste dagen heb gedaan en nog doe.
Het is toch wel even heel anders om samen te rijden dan alleen, maar dit is wel veel gezelliger. Het eerste deel van de reis gaat door Reykjavik, ook die ikea komt even in beeld, zelfs met je ogen dicht is die niet te missen.
De rondweg 1 op in de richting van Akureyri, de tunnel door. Dit is op zich al een belevenis. In de tunnel wemelt het van de snelheidscontroles, hier valt vast geld te halen, ze moeten toch ergens het geld vinden voor de schulden.
De weg tot Borgarnes gaat soepel, net daar voor maar eens heerlijk samen in het zonnetje zitten eten. Zou het dan toch echt zo zijn dat Miek een zonnetje is? daar komt ook de kaart op tafel en ontdekken dat we de hoogste waterval van IJsland, Glymur, hebben gemist. We kijken mekaar even aan en zijn het er over eens we draaien nog even om. Dit is het fijne van vakantie niks moet.
De weg er naar toe is super iedere bocht geeft weer een heel ander panorama weer.
Aangekomen bij de parkeerplaats begint de wandeling om hoog. Hier lijkt het ook wel als of ik een berggeit bij me heb in plaats van Marieke. Het tempo om hoog ligt zo hoog dat je, je dat toch begint af te vragen, of zou het de leeftijd zijn? ze blijft ook maar vrolijk door stappen als of we op een vlakke weg lopen. De uitzichten van af de berg zijn super, het blijft dan ook genieten. Al weet ik wel dat ik vanavond heerlijk slaap. De watervallen zijn super mooi en bijzonder om te zien. het was de klim dan ook zeker waard. De weg naar beneden gaat een stuk snellen al denk ik hier ook weer met iets te maken te hebben, wat niet anders doet dan berg op en af lopen, of zou het de post zijn?
Terug bij de auto eerst even wat drinken en dan de reis door zetten naar Elborg. Deze rit kost nog wel even wat tijd. En gaat nog veel meer tijd kosten maar dat was dan ook wel de moeite waard. Als we bij de camping in Elborg aan komen komen we tegelijk tot de zelfde conclusie, dit wordt niet de camping waar we overnachten. Ziet er uit als of de camping al jaren bijna niet gebruikt wordt.
Net na Borgarnes lag in het voorbij gaan een knappe camping dus even een stuk je terug. Gaat vast een gewoonte worden deze weken. De camping bij Borgarnes zit er een stuk beter uit en er is zelfs een heerlijke douche. Het tweede voordeel is dat hier de zon nog volop schijnt. Hier mag ik dan ook voor het eerst even mijn kookkunsten weer laten zien van deze al in vakantie. Vandaag was dan ook weer een dag om in het rijtje van genieten de schuiven net als de afgelopen weken.

Comments are closed.