maandag 13 juli

Maandag 13 juli
Tegen half negen zaten we weer heerlijk in de zon aan het ontbijt. Om hier na in te pakken en onze ontdekkingsreis weer voort te zetten. Veel toeristische bezienswaardigheden liggen er op deze route niet. De route op zich is al een grote bezienswaardigheid. De ene keer rijden we door het fjord en dan rijden we weer hoog over de bergen de weg blijft steeds weer een verassing ook de staat van de weg is steeds weer een verassing. Onder weg zitten op tal van plaatsen de noorsesterns gewoon langs de weg. Maar denk maar niet dat je kunt uitstappen, dan is het toch echt hun weg. Het blijft wel steeds even raar kijken dat ze in zulke aantallen langs de weg zitten en soms zelfs op de weg.
Voor de lunch stoppen we bij een waterval, even heerlijk in het zonnetje lunchen en genieten van al het vallende water. Miek moet toch ook even kijken hoe koud het water is en gaat pootje baden, ja het water is koud!
De weg brengt ons steeds verder naar het noorden, we komen door de plaatsen Patreksfjorour, Talkreksfjorour en Bildudalur. Je vraagt je soms af wat die mensen in deze uit hoek van het land doen, enige waar je hier van kunt bestaan is visserij of wat landbouw. De plaatsjes zijn dan ook niet groot. Maar zien er wel heel gezellig uit door de gekleurde huizen. Van afstand zouden het zo dorpjes van een modelspoorlijn kunnen zijn. Onderweg komen we in eens een vrachtwagen tegen de eerste die we deze dag zien, deze is bezig om de weg nat te maken, niet al te veel later komen we een wegschaver tegen die bezig is de weg weer zo goed als vlak te maken.
Het hoogte punt van de dag is dan toch wel de waterval Dynjandi. Deze bestaat uit 7 verschillende watervallen, waar van de eerste ook de grootste is. Het is weer een wonderlijk gezicht om al dat water zo naar beneden te zien komen. Eerst de stoeltjes eens uit de auto en lekker rustig zitten en wat drinken. Na dit alles nog even plaatjes schieten, oeps geheugenkaart zit vol. Die eerst even legen op de laptop en dan weer verder.
Na een poosje vervolgen we onze reis, het eind doel vandaag is ergens in de buurt van Isafjordur. Om hier te komen moeten we door een tunnel van ca 8 km dit is inclusief de zijweg naar Suoureyri. Een deel van deze tunnel, is net als een aantal andere , enkelbaans. Het tegemoet komende verkeer moet uitwijken. Dit geeft toch wel een raar idee van tunnel rijden. Het is ook even raar om in een tunnel nog weer een afslag tegen te komen. Maar dit alles is toch wel een knap staaltje werk.
Als we de tunnel uit komen staan we al bijna in Isafjordur, het lijkt ons toch leuker om elders op de camping te gaan staan. We rijden dan ook door naar Bolungarvik. Op de weg er naar toe staan over al langs de weg bouwwerken om het ver keer tegen vallende stenen en lawines te beschermen. Ook wordt er aan het begin van deze weg aan en tunnel gewerkt. Dit zal wel in het kader zijn van dan hoeven we de weg om de berg heen niet meer te gebruiken. Op de camping in Bolungarvik aan gekomen. Weer heerlijk aan het koken en de dag afsluiten met wierrook en een wijntje in de tent, buiten begon het toch al behoorlijk fris te worden.

Comments are closed.