Vrijdag 7 Augustus

Vrijdag 7 Augustus
Het ligt toch wel goed in de hut, ondanks dat de boot behoorlijk op de golven heen en weer gaat. Als ik na een poos even wakker wordt is het geschommel over, het zou goed mogelijk zijn dat we nu in het fjord bij de Faroer varen. Na niet al te veel tijd wordt je even wakker gemaakt door de intercom. Iedereen die er in de Faroer af moet heeft nog een half uur om de hut te verlaten het is dan nog maar twee uur in de nacht. De boot meert ook pas tegen half vijf aan de kade in af T├│rshavn op de Faroer.
Ik heb geen zin om dit te gaan bekijken en draai me dan ook nog lekker even om. Tegen zeven uur verpest de intercom nog weer even de rust met het welkom heten van de nieuwe gasten. Ook hier naar draai ik me weer even om. Tegen tien uur wordt het dan toch maar eens tijd om op te gaan staan.
Als ik op het dek kom schijnt de zo al heerlijk al staat er ook een stevig briesje dat niet echt koud is. na even heerlijk te zijn uitgewaaid zoek ik toch weer de warmte van binnen op. Onderweg naar beneden blijf ik hier en daar nog even staan kletsen met wat bekenden en onbekende. De gespreken gaan hier aan boord steeds over de zelfde dingen, hoe lang ben je op IJsland geweest, waar ben je geweest en wat zijn jou ervaringen. Oo en niet te vergeten waar kom je vandaan.
Onder tussen ben ik ook even mijn laptop wezen halen uit de hut, om even rustig mijn verhalen bij te werken. Heerlijk zittent met uitzicht op zee begin ik aan mijn verslag maar al gauw zit ik met twee Belgen te praten. Deze zijn 14 dagen op IJsland geweest om te fotograferen. Ze hebben net als heel veel mensen toch ook wel moeite met de belichting. 14 dagen was dan ook wel heel kort volgens hun. Zeker als je op plaatsen wil wachten op mooi ligt.
Later op de middag ga ik dan toch weer eens door met mijn verhaal. Niet veel later komt er land in zicht de Shetland eilanden deze passeren we vandaag niet zoals de heenreis aan de zuidkant maar nu aan de noordkant. Snel even laptop opbergen en camera halen. Op het dek kom ik er achter dat 200 mm toch nog wat te weinig is om de vuurtoren mooi op de foto te zetten dus nog snel even de converter er tussen en met 400 mm krijg ik toch de plaatjes die ik graag wilde hebben.
Onder tussen sta ik met een Nederlands gezin te praten. Tussen door vertelt een Brit, dat je van uit Schotland in 14 uur op de shetland eilanden bent voor ca 300 euro. En niet te vergeten ieder dorp heeft een pub. Dat klinkt wel als een idee voor een volgende vakantie.
De zee was vandaag een stuk rustiger. Al waren er vandaag ook nog wel wat mensen zeeziek maar lang niet zo veel als gister. Denk dat het daarom gister ook zo rustig was aanboord, ook al zitten er op dit moment 1144 passagiers aanboord. Al was het vandaag ook niet erg druk. In het restaurant, waar ze het lopend buffet hebben is het zeker niet echt druk. Ze werken dan wel met tafelnummers om zo veelmogelijk mensen kwijt te kunnen maar al gauw is de bediening (drinken wordt geserveerd) Roel kwijt en zit ik met een stel Nederlanders te kletsen. Na het eten sluit ik de avond af met een gezellig gesprek. Het Deense echt paar waar ik mee zit te kletsen heb ik al eerder ontmoet in de jeugdherberg in Seydisfjordur. Als de klok half elf aan geeft hebben we al meer dan een uur zitten kletsen en is het tijd om eens te gaan slapen. Maar niet voor dat we adressen hebben uitgewisseld. Ze zijn nog nooit in Nederland geweest en hebben het dan ook een groot deel van de tijd over de bloembollenvelden. Thuis maar even een doosje bloembollen op de post.

Comments are closed.