Donderdag 6 Augustus

Donderdag 6 Augustus
Na een regenachtige nacht is het vanmorgen dan toch een beetje droog. blijf heel gelukkig met het besluit om binnen te hebben geslapen, al was de camping ook vast gezellig geweest.
Na een rustige nacht begint de dag vandaag op tijd. Vandaag is het de dag om afscheid te gaan nemen van IJsland. Na heerlijk gedoucht te hebben, begin ik mijn laatste spullen in te pakken. Voor de boot hoe ik niet zo ver te gaan eigenlijk alleen de straat maar uit te rijden en ik ben er.
Als ik tegen twintig over acht aankom op de plaats om in te checken staan er al een aantal auto’s, waaronder een aantal Nederlanders en ook de Zwitser met zijn landrover is er al. Het wachten kan beginnen. Al gauw is er beweging bij de incheckpunten. En niet veel later ben ik dan ook aan de beurt om de instapkaarten en de kamerpas in ontvangst te nemen. Ondertussen begint het terrein steeds voller te lopen met auto’s, van allerlei nationaliteiten. De veerboot zelf is er nog niet.
Na verloop van tijd verschijnt dan toch de veerboot, onder tussen sta ik met nog wat Nederlanders te praten. Deze staan in de rij om er op de Faroer af te gaan. En daar nog een paardagen te verblijven. Ik sta, ergens in de rijen om er in Hanstholm Denemarken af te gaan. het lossen van de boot gaat in rap tempo. Het is toch wel opmerkelijk dat ze in minder dan drie uur, weten te lossen en te laden.
Op een gegeven moment steekt Gerard in eens zijn hoofd om de hoek. Hij komt ons even uitzwaaien en heeft opnames gemaakt van het binnenkomen van de veerboot en wil het vertrek ook nog weer even vast leggen.
Na een tijdje wachten, en onderwijl nog met mijn buren gepraat te hebben over hun landrovers. Sta nu in een rij met om mij heen alleen nog maar terreinwagens, waar het hooft bestand deel landrovers van is. Het lijkt er op af en toe wel op of iedereen wel wat problemen onder weg heeft gehad met de auto. Versnellingsbakken, banden, uitlaten, schokdempers en zo kan ik nog wel even door gaan. Je zou bijna kunnen zeggen dat als je auto IJsland zonder problemen overleeft dat je een goeie auto hebt. Over de 35 kilometer wasbord weg naar Detifoss heeft bijna iedereen het over, hoe slecht dat wel niet was.
Er is zelfs een landrover uit Groningen die behoorlijk wat schade heeft aan de achterbumper en vermoedelijk ook aan het chassis . Dan heb ik me toch nog behoorlijk gedragen, of minder wild gedaan.
Aan het lange wachten komt dan toch een eind en ik kan de boot op en op zoek naar mijn hut. Ben dan ook heel benieuwt wat ik aan ga treffen als hut. het zal vast anders zijn den de couchettes. Ik neem nu dan ook wat makkelijker mijn laptop mee. Het is even zoeken op welk dek ik moet zijn.
Na het juiste dek en de juiste hut te hebben gevonden, eens kijken wat we binnen aangaan treffen. Ik deel deze vier persoonshut met twee Duitsers en een Belg. Verder is het best mooi voor mekaar met een douche en toilet. Na mijn tas en andere dingen neer gelegd te hebben ga ik maar eens op verkenning uit. Eerst even naar het achter dek om wat foto’s van het vertrek te maken. hier kom ik gelijk weer wat Nederlanders tegen, waar mee ik op het wachtterrein heb staan kletsen. Deze gaan er in de farou weer van boord. Ook kom ik de Nederlandse motorrijders weer tegen.
Na een poosje is het dan toch zo ver en vertrekken we. Door de laaghangende bewolking is IJsland al heel snel aan het zicht onttrokken. De zee is vandaag wat ruwer dan dat deze de vorige keer was, ook is het een stuk kouder. Uit eindelijk beland ik met een boek in van de zit gelegenheden.
Na een deel van de middag te hebben zitten lezen en te knikkenbollen zit ik voor het eten nog even met de Nederlandse motorrijders te praten over hun ervaringen. Een volgende keer wordt het voor hun toch met de auto naar IJsland. De motor is goed bevallen maar het is toch wel eens goed afzien met het weer. Na lekker gegeten te hebben en nog wat te hebben zitten lezen en kletsen met deze en gene, wordt het tijd om eens te gaan slapen.

Comments are closed.