Woensdag 5 Augustus

Woensdag 5 Augustus
De regen was vannacht niet te stoppen, heb gelukkig dan toch de juiste beslissing genomen om binnen te slapen.
Na het ontbijt begint het toch een beetje op te klaren Tijd om eens een wandeling te maken door Seydisfjordur. Je kunt hier heel goed de Noorse invloed op de bouwstijl merken. Het dorp zit er dan ook wel gezellig uit, of is het een stad? Als ik langs de camping loop, begint deze zo te zien aardig vol te lopen. Als Nederlander ben je toch wel even benieuwt of er ook Nederlanders mee terug gaan. Dit blijkt het geval. In eens kom ik Josef, met zijn van plakband aan mekaar hangende auto weer tegen. Hij heeft tot nu toe een goede reis gehad. en staat al meer dan een week in Seydisfjordur en zal hier ook nog een poosje blijven voor dat hij zijn auto wegbrengt en terug vliegt.
er komen steeds meer auto’s de camping op toch wel even leuk om te blijven kijken en hier en daar een praatje te maken. Nu de zon begint door te komen lijkt het gelijk weer een stuk gezelliger. Het is ook leuk om de verhalen van iedereen te horen waar ze zijn geweest en hun ervaringen. Zo blijk ik niet de enige te zijn die wat problemen heeft gehad. er staat een Nederlands echtpaar met een vw bus als camper, zij hebben wat problemen gehad met de versnellingsbak. Ook een Nederlands gezin met een mercedes vito, camper heeft ook wat problemen met de versnellingspook.
Op de weg terug naar het hostel om eens een broodje te gaan eten kom ik een auto van public road tegen. Ik ben nog steeds opzoek naar het bord wat bij de rivier doorsteken staat. Het er zo maar afdraaien vond ik niet kunnen. Dit is even een mooie kans om te vragen. Hij staat er verbaast van te kijken dat iemand vraagt of het bord ergens te verkrijgen is. Hij verteld dat ze er meestal gewoon verdwijnen en dit wel heel netjes vindt. Na even zoeken in de wagen komt er een bord te voorschijn en mag ik het zo meenemen. Hij zegt dat is de beloning voor het netjes vragen. Denk wel dat een van mijn mooiste souvenirs van IJsland is. Na de man wel een paar kaar bedankt te hebben ga ik terug naar de jeugdherberg om het bord op te bergen in de auto en wat te eten.
In de loop van de middag ben ik toch nog wel even nieuwsgierig of er nog meer mensen op de camping zijn gekomen en wandel dan ook rustig even door Seydisfjordur terug naar de camping.
De camping hier in Seydisfjordur is ook echt een IJslandse camping, er zijn drie toilettenen twee douches en dat voor circa 4 tot 6 honderd mensen. Is het in het hostel toch even beter geregeld
De camping begint al echt vol te lopen. Na hier en daar nog wat gekletst te hebben wordt ik voor een Nederlands kopje koffie uitgenodigd in de vw camper. Het weer begint ook weer wat te veranderen en het regent weer. Na een tijdje gezellig gekletst te hebben over van alles en nog wat begint het eens tijd te worden om eten te gaan maken. Onderweg naar de jeugdherberg regent het weer, net of het niet anders gedaan heeft.
Bij de jeugdherberg aan gekomen is het al een heel stuk drukker geworden. Een groot deel moet morgen met de boot mee maar er zijn ook mensen die de komende weken nog op IJsland rondreizen. Van beide is het leuk om de verhalen te horen. De meeste doen of hebben IJsland tussen de tien dagen of drie weken bezocht. Er staat nu ook een Zwitserse landrover voor de deur. De Zwitser verteld dat hij ook de nodige problemen heeft gehad onderweg. Zijn airco is er mee opgehouden en hij heeft het zelfde probleem met de spanrol als ik heb, ook rammelt er bij hem nog van alles onder de auto. Bij het open en van mijn kap zie ik ook iets wat op koelvloeistof lijk, dit ligt op de bevestigingspunten waar eventueel de aircopomp zou kunnen zitten. Begin me sterk af te vragen waar dit vandaan zou kunnen komen. Komende tijd maar even goed opletten. Zo nodig haal ik onder weg nog wel. En als dat niet gaat is er altijd nor ruim 20 liter water mee. Het is niet de bedoeling om er water in te gooien, maar beter iets dan niets. Het lijkt mij wat te hoog te liggen voor de koppakking maar helemaal gerust ben ik er niet onder. De auto heeft in de afgelopen acht weken toch wel heel veel te verduren gehad. Ook al doe je rustig aan, alles heeft hier op de wegen te leiden. Voor een volgende keer weet ik wel welke dingen er zeker meegaan en op welke punten ik nog wel wat kan verbeteren aan de auto.
Buiten regent het nog steeds en hier binnen is het toch wel heel gezellig met allerlei nationaliteiten door elkaar heen. Ben heel benieuwt wat de komende dagen op de veerboot gaan brengen. Het wordt morgen dan ook wel bijtijds op. Als alles op schema loopt vaart de veerboot op twaalf uur uit Seydisfjordur weg. Het is alleen verplicht om drie uur van te voren op de kade aanwezig te zijn.
Ben heel benieuwt hoe snel alles gaat en hoe de overtocht zal zijn. Een rustige zee is toch wel welkom.

Comments are closed.