zaterdag 13 juni

Zaterdag 13 juni
Het was vandaag wel raar wakker worden zo helemaal alleen op een uiterst puntje van IJsland, maar ook wel weer heerlijk zo eens zonder mensen om je heen
Het lijkt wel of je op IJsland beter laat je bed uit kan gaan dan smorgens op tijd meestal begint de dag met een beetje nevel en mot regen, en wordt het in de loop van de dag steeds beter, alleen de wind blijft vaak wat fris. Blijft toch een apart land.
Na weer eens heerlijk ontbeten te hebben en ingepakt te hebben begint de reis naar de bewoonde wereld. Niet voor nog gestopt te zijn bij diverse kliffen en kolonies. Voor het eerst zie ik nu ook alken op hun nest, kende ze alleen van voor de Hollandse kust en dan eigenlijk alleen zwemmend. De meeste zijn lastig op de foto te krijgen, zelf zit je op een overhangend klif en de vogels zitten er vak net onder, en als het wel zou lukken is de afstand weer te groot. Is dat even pech hebben. Bij de jan van genten is het niet anders dus geen plaatje op dit moment maar ga naar nog een aantal plaatsen toe. Met de kijker was het wel super genieten, dit is iets wat je in Nederland nooit zo zult beleven. Je staat hier toch al verstelt van hoe mensen met vogels en dergelijke om gaan, of zou het de ruimte zijn?
Sta nu op de camping in Raufarhofn, deze ligt midden in het dorp met er schuin achter de haven en er voor een plasje met water, en hier vliegen de noorsestern gewoon tussen de huizen en broeden rondom het plasje. Je zou bijna gaan denken dat IJsland een groot natuurgebied is .
Na dat ik Langanes heb verlaten heb ik eerst nog even boodschappen gedaan, zo af en toe moet er ook weer wat te eten mee en niet te vergenet even weer de tank vol gedaan. Voor dat ik hier aan kwam eerst nog bij Rauoanes 7 km wezen wandelen langs de kliffen daar en ja ook daar weer meeuwen en papegaaiduikers. Was een super mooie tocht met super mooie kliffen.
De speurtocht naar verbindingen met internet loopt in sommige plaatsen beter dan in andere hier kon ik bij een hotel terecht voor een uurtje 200 kronen dat is omgerekend nog geen 1 euro 20. Als ze het dubbele hadden gevraagd ik ook nog ja gezegd. Oke in sommige dingen is IJsland wel wat duurder maar niet meer zo duur als vroeger hoor ik overal.
Staan vandaag weer met zijn tweeën op de camping, Jozef een al wat oudere man uit Zwitserland en voor de 26ste keer op IJsland. Voor heen deed hij dit altijd op de fiets maar de laatste 3 jaar per auto, fietsen gaat niet meer zo makkelijk. De afgelopen jaren heeft hij steeds een klein stukje gedaan van IJsland . voor de reis van morgen had hij dan ook al wat handige tips. Blijf me toch verbazen over dat mensen soms al meer dan tien jaar iedere zomer naar IJsland komen om daar hun vakantie door te brengen. Is dat een soort van virus en heb ik het straks ook te pakken? Begin te denken dat het op het landrovervirus lijkt ooit meegereden en je wil er ook een.
Ik hoop dat ik dit alles morgen nog even bij de vriendelijke hoteleigenaar op de blog mag plaatsen, samen met de foto’s van de afgelopen dagen. Dan ben ik weer helemaal bij met mijn reizende oom roel verslag.

2 reacties op “zaterdag 13 juni”

 1. freekgroenendijk zegt:

  Ben Jaloers!!!!!!!

 2. Geert en Ellen zegt:

  Hee Roel! Wat een mooie foto’s! Echt genieten! De “piramide” van stenen hadden ze ook ergens in Midden-Zweden en de lichtgroene korstmossen lijken ook op de korstmossen daar!
  PS die mooie motorkap is ook wel wat voor jou! Souvenir???
  Veel plezier nog en wij blijven je volgen!!

  Groeten vanuit de Wierbalg!