maandag 15 juni

Maandag 15 juni.
Het feest van de IJslandsejeugd was een echt feest, volgens mij hebben de meeste niet eens geslapen. Om een uur snachts, nou ja, nog steeds licht, dus om nu letterlijk van nacht te spreken, ging de muziek een tiental standen hogen en dit duurde zeker tot een uur of zes. Dat was wel even wennen of zo als er altijd iemand zegt “ben je boven de 30 niet meer gewent he” en bedankt weet je gelijk even weer hoe het in mekaar steekt. Zal geen namen noemen. Maar ze is nog onder de 30, nog wel.;-)
Met al die herrie, uhm muziek toch nog redelijk geslapen en wat later op dan anders, heerlijk in de zon zitten ontbijten en zitten toe kijken hoe twee bussen met half beschonken jeugd werden geladen. Nee, geen leed vermaak als ze hun tent moesten opruimen.
Na dat ik alles in gepakt had, op naar de watervallen, uhm dat dacht ik. Iedereen die ik gesproken had riep oo maar de 862 is gewoon open ja de 862 wel maar het vervolg in de F862 niet. Viel dat even mooi tegen .
Wel de hele middag wezen lopen in het Jokulsargljufur nationaal park voor al in de omgeving van Hljooaklettar, dit gebied staat bekend om zijn basaltformaties, rozetten en zuilen. Deze zijn bloot komen te liggen nadat een enorme vloedgolf in de oertijd zorgde voor een doorbraak van een natuurlijk gevormd stuwmeer. Hierdoor werden de randen van talrijke kraters, die het gebied rijk was, weggespoeld. Alleen de harde basaltkernen (kraterpijpen) bleven overeind staan. Deze worden Hljooakletar (echorotsen) genoemd. Ze doen hun naam ook wel eer aan ze zijn super mooi en groot, voelde me vandaag weer eens heel klein op deze wereld.
Maar vandaag dus geen grote watervallen. Wel hele mooie kleintjes, leuk om eens wat met je camera te spelen. Nou blijft het de hele vakantie toch al spelen met dat ding, de belichting is hier soms zo vel dat alles wat je doet gelijk overbelicht is en als je even verder bent moet je alles gaan over belicht anders worden ze weer te donker. Snap er soms zelf al niks meer van.
Des gewoon door schieten van platen en steeds maar een aantal verschillens belichten tot je weer de juiste hebt. Leuk en leerzaam spelletje.
De bedoeling was om op de plaats ook op de camping te blijven staan. Er was dan alleen koud water en toiletten genoeg zou je zeggen, tot er ook vervelende vliegjes bij kwamen, en bleek dat de F862 nog dicht is van wegen de sneeuw. Dus moest toch weer retour. Doorrijden zou wel kunnen maar als je, je vast rijd of je wordt betrapt kost het een mooie klap centen, nou is IJslands geld niet zo veel waard maar toch zonde geld. Je vraagt je af controleren ze dan? Ja van uit de lucht de ze hebben je eerder door dan jij hun. Blijkbaar zijn ze hier niet zo raar als ze eerder leken.
Dus terug naar het begin van het nationaal park waar ook een camping zit, eerst eens even vragen wat die kost 850 kronen, nou is dat niet zo veel zal in de buurt van de 5 euro zitten, alleen kwam daar het douchen nog over heen. Dus het laat zich al raden waar ik nu weer zit. Op de zelfde camping als gister, alleen nu zonder jeugd. Oke een echte Hollander campings liggen 10 minuten uit mekaar , ben hier 50 kronen minder kwijt incl douchen , zwembad , warmwater en internet. Dan is de keus snel gemaakt.
nou is Lundur zo heet de camping ook niet het hele jaar camping maar het grootste deel van het jaar is het gewoon een school en is de camping sportveld. Dit zie je op veel plaatsen in IJsland om de kosten van het gebouw en het terrein te drukken.
De planning voor morgen is nog even lekker te lopen in het nationaal park en dan maar via de gewone weg naar de watervallen te rijden. Sta ik volgens veel mensen niet aan de mooiste kant, maar goed eerst maar even zo en tegen de tijd dat ik mijn koers ga verleggen naar het zuiden kom ik er nog een keer langs en dan is de weg vast wel open, dan als nog maar naar de mooie kant. Een ding is dan zeker ik kan meepraten over wat nou wel of niet de mooie kant is.
Ik zie dat mijn verhaal al weer bijna een a4je heeft bereikt zal maar eens stoppen voor dat jullie vinden dat je te veel moet lezen.

Comments are closed.