woensdag 17 juni

Woensdag 17 juni.
Vandaag begon de dag triest met regen. Gisteravond laat was de bui al in aantocht en sloot ik de dag af met een regenboog. Het belooft dus een sombere dag te worden hier op Ijsland, tja 8 weken zon is ook bijna onmogelijk . wat betreft de auto is dit weer wel goed heb weer zicht door de achterruit en het stuift op de wegen bijna niet meer, laten we het maar positief benaderen
Ook de tent is gelukkig hele maal IJslands weer bestendig. Na wat later op gestaan te zijn, je hoopt toch dat het droog wordt. Besloten om de tent te laten stan en nog een nacht door te brengen hier in Reykjahlid aan het myvcatn, in de volksmond het muggenmeer. Nou doet dat wel een beetje zijn naam eer aan, alleen zijn het gelukkig geen muggen maar hoogst irritante vliegjes, jaja nou zullen er wel mensen zijn die zeggen dat past wel bij je. Pas maar op of ik neem er een serie voor die gene mee. Vandaag eerst nog even op de krafla geweest en daar de viti bezocht. Dit is een krater die vol water staat, en ja helblauw water. Nou is bijna al het water op IJsland super helder en blau
Na hier even van genoten te hebben op naar de modderpoelen beneden aan de krafla. Ook deze zijn super, zeker nu het wat kouder was, plus drie graden, zag je alles super mooi dampen.
Alleen die regen gooit toch wat roet in het eten had vandaag de Vindbelgjarfjall willen beklimmen voor het uitzicht, tja welk uitzicht met deze laag hangende bewolking. Ben dus heerlijk gaan wandelen tussen de lava formaties in het Dimmuborgir en later nog in Hofdi beide zijn super mooi en je zou er eindeloos kunnen ronddwalen als je niet op de paden had moeten blijven. Ja ook op IJsland beginnen de toeristen, de boel te verknallen. Me maar netjes gedragen en op de paden gebleven. En de regen die bleef maar vallen. Tegen het eind van de middag was ik wel uit gelopen en ben eens het meer rond gereden dan merk je gelijk hoe verschillend IJsland is.
Aan de ene zijde heb je het over lavavelden en aan de andere zijnde heeft het meer weg van een soort van duin landschap met natte duinvalleien. Tegen zessen toch maar besloten de tent op te zoeken , begon steeds harder en harder te regenen en dat doet het nu nog.
Mag hopen dat het morgen vroeg even droog is met het inpakken van de tent anders wordt het wel een natte bende in de auto.
Ondanks de regen kun je, je toch goed vermaken op IJsland.
Morgen gaat de tocht richting Akureyri, een van de grotere plaatsen in het noorden van IJsland. Dit betekend ook weer bevoorraden en voor zo lekker bij tijd slapen en eens heerlijk vroeg op.
De truc is hier om te zorgen dat je voor de drukte op de meest toeristische plaats bent geweest voor dat de bussen over al vandaan komen. Of gewoon even de tijd neemt en wacht tot moeder eend weer met haar kuikens in de bus is gestapt. Is soms gewoon lachwekkend om te zien.
Nu ik wat meer op de toeristische trekpleisters kom merk je ook dat veel mensen er van opkijken dat er een auto met een Nederlands of laten we zeggen een buitenlandskenteken staat. Duitse platen lijken heel normaal maar een Nederlandse , hoe kan dat nou toch. Zeker als je een IJslands busje tegen komt waar Nederlanders in zitten die niet snappen dat er een veerboot gaat, dan lig je van binnen even helemaal dubbel .
Voor dat iemand zich afvraagt heb jij je vader wel gebeld om hem te feliciteren ja dat heb ik.
Vindt het super om zo af en toe ook jullie reacties te lezen zou dus zeggen schrijf gewoon door
Zo voor vandaag brei ik er weer een punt aan de regen tikt nog gewoon door op de tent. Roel gaat een kop thee maken en dan straks eens lekker slapen .
En morgen weer lekker genieten van een nieuwe dag en een nieuw avontuur.

1 reactie op “woensdag 17 juni”

 1. Rob en Felicia zegt:

  Ha die Roel,

  Gaat alles nog naar wens? Ik zie ook al heel wat foto’s. IJsland is een heel erg fotogeniek land.
  Ik ga later nog even meer van je website bekijken. Veel plezier en geniet er van.

  Groetjes,
  Rob en Felicia.