maandag 22 juni

Maandag 22 juni
Na heerlijk geslapen te hebben, had ik gehoopt dat het zou lukken om mijn tent vandaag eens droog in te pakken. Ze zeggen hoop doet leven nou in dit geval doet het regen. Snel tussen de buien door alles afgebroken. Gelukkig hou ik dan de binnentent wel droog.
Na dit alles eens rustig op de kaart kijken wat de reis vandaag brengen gaat. Het eerste stuk wordt in juli nog een keer gereden, weet nu al dat, dat stuk echt wel genieten wordt. Oja, Miek ik heb die rots al gezien en het zag er super uit, weet zeker dat je er van zult genieten.
Op deze route dan ook nog niet veel foto’s gemaakt is toch leuker om daar samen dingen te ontdekken. De verhalen over deze route teken ik dan ook wel in, maar was een super toer om te doen.
Na dit alles is de terugreis richting het oosten begonnen vandaag als laatste plaatsen in de reis naar het westen Blonduos en Hvammstang aan gedaan .Na Hvammstang is de echte terug tocht begonnen deze zal voor een heel groot deel over de rondweg 1 gaan, met als uitstapjes nog naar Grenvik, Husavik en hopelijk over de westelijke route langs Dettifoss en met veel mooi weer.
Vanmiddag eerst terug gereden naar de plek waar de boot naar Drangey, maar van wegen het slechte weer ging er geen boot en het was maar de vraag of er morgen wel een gaat. Is dat even een tegen vallen. Weer was in die hoek ook echt wel slecht vandaag. Optie 1 is hier blijven staan en afwachten wat het morgen doet en de tent in de regen opzetten , met de kans dat alles net is en morgen nat de auto in gaat. Of optie 2 al vast de rondweg opzoeken en in oostelijke richting gaan. Na de weersvoorspellingen gezien te hebben ben ik er uit, ga voor 2. De rondweg rijdt uitstekend en de landschapen waar deze door gaat zijn super mooi. Alleen stroppen voor foto’s zit er op deze weg niet in, best wel jammer. Snap nu ook best dat mensen met 14 dagen de rondweg rijden genoten hebben. Ik heb er zeker van genoten, maar de wegen buien de rondweg hebben wel de voorkeur.
Het ergste van het rijden op de rondweg is dat het zo verschrikkelijk opschiet. Ben dan ook al weer in Akureyri aan gekomen en tja ook weer op de zelfde camping want er is er maar 1 voor auto’s. Heb gelijk ook de eerste schade de achter steun van de rechter treeplan is gebroken, morgen mooi een uitdaging om dat ergens te laten lassen. Wel apart dat zo iets op een bijna vlakke rondweg kapot gaat. Oke hij is daar alk slecht en IJsland zal ook wel zijn best gedaan hebben. Gelijk ook een mooie rede om in Nederland eens naar wat anders te gaan kijken en bedenken. Vondt de oplossing van de Duitsers wel een hele mooi om de koker gelijk als luchttank te gebruiken, als ik terug ben maar eens van gedachte wisselen met deze en gene.
Vandaag ook maar eens wat benzine gehaald de brandstof van coleman en aan verwanten is niet te verkrijgen. Dan maar over op benzine dat gaat ook goed.
Zo nog een kop thee en dan lekker slapen morgen maar wat regelen om te lassen en boodschappen doen en als eind punt staat Husavik op de planning

Comments are closed.