dinsdag 23 juni

Dinsdag 23 juni
Ik zal vandaag niet beginnen met het weer maar het heeft vannacht weer, ach ik noem het niet. Na heerlijk gedoucht te hebben, de lucht van zwavel begint al te wennen. Volgens mij ruik ik het naar nog 2 weken niet eens meer en is het net of het gewoon is.
Vandaag de grote dag gaat het lukken om een treeplank te laten lassen. Het antwoord ja dat is gelukt. Alleen was deze IJslander wat minder van stof dan ik van de meeste gewent ben. Maar goed het zit weer vast. En nu maar eens kijken of ze hier ook ze geweldig las werk leveren als in Nederland. Als het tot ik in Nederland terug ben vast zit luit het antwoord ja, anders heb ik toch wel mijn bedenkingen. Ik kon pas om twee uur terecht dus mooi de tijd om boodschappen te doen en een condoleancekaart voor mevrouw Dragt, was gisteravond toch even schrikken toen ik het bericht van mijn broertje las. Dat heer Dragt overleden was op 19 juni.
In de supermarkt moet je ook gaan denken om wat je zegt er lopen veel te veel Nederlanders die schrokken ook even dat er ineens Nederlands gesproken kon worden. Wel leuk om te horen is dat de meeste maar voor twee of drie weken hier zijn en toch ook wel jaloers tegen mij acht weken aan kijken. persoonlijk vindt ik acht weken nog haast te kort, er is hier zo veel te zien en te doen.
Na het las werk dan toch eindelijk op naar Husavik, onderweg stop ik alleen nog bij een klein auto museum, toch even kijken of die nog leuke dingen hebben staan.
Dat stond er zeker en allemaal ook zo perfect gerestaureerd, als of ze nieuw zijn. buiten stonden vijf geprepareerde, splinternieuwe Defenders, deze behoren aan een IJslander. Ingolfur, hij verhuurd deze Defenders aan groepen van minimaal 8 en maximaal 20 personen. Bij een groep van acht gaan er twee auto’s mee en bij 20, vier. Daar naast rijd hij zelf mee en geeft aanwijzingen. Ja de groep rijd zelf met deze auto’s. Je huurt dan ook alleen de auto’s en de rest moet je zelf regelen. Deze rit had hij 20 Italianen mee. In 11 dagen maken ze dan bijna 2500 km. Hij was wel jaloers op de manier waar op in het dan doe in alle rust. En ik vindt soms al dat ik veel rij op een dag. Na heerlijk even te hebben staan kletsen en toch ook even bij mekaar naar de auto kijken. blijken die Defenders helemaal niet zo erge gepimpt te zijn als de auto van Owen. Deze 5 Defenders zijn ca 1,5 inch verhoogt en daar door paste er al 39 inch banden onder moet zeggen dat het wel gaaf staat. Kreeg ook de tip om bij mijn auto naar groter te gaan en dan ook even breder, volgens zeggen moet dat gewoon passen. Wie weet ter zijner tijd er toch maar eens aan geloven. Zeker als ik nog eens terug ga. Wat ik nu al niet uitsluit.
Na afscheid genomen te hebben en gelijk nog wat folders mee gekregen te hebben ook voor Owen, ja ze kennen mekaar toevallig. Zegt Ingolfur, als er wat is gewoon bellen , landrovers helpen we altijd. Kijk dat is nog eens fijn om te weten. Nieuwsgierig geworden www.safaris.is.
In Husavik, komen we mekaar weer tegen zijn groep gaat voor een deel walvissen kijken en een deel gaat de Husavikkurfjall beklimmen, dit is een berg van 417 meter hoog en de top is per auto te bereiken, wel erg steil en met hele scherpe haarspeldbochten. Of ik ook niet zin had om mee naar boven te rijden, ja dan zeg je geen nee he. Het uitzicht was schitterend het was zo helder dat je Grimsey( eiland waar de poolcirkel ligt) kon zien liggen. De tocht er heen was al gaaf maar de afdaling nog veel leuker. Voor het eerst op IJsland toch maar in zijn lage en afdalen in zijn 2 anders gaat het wel heel hard door die haarspeldbochten. Beneden nog enkele route tips gehad van Ingolfur. En toen maar eens op naar de camping, was in middels toch al zeven uur.
morgen zal ik weer langs dettifoss gaan komen en zo als het nu lijkt ben ik s’avonds, weer op het punt waar ik gestart ben met de tocht door het noordoosten en zal ik gaan beginnen aan de tocht van het zuidoosten naar het zuidwesten. Vast met veel nieuwe indrukken en uitdagingen. Heb er nu al zin in.

Comments are closed.