vrijdag 26 juni

Vrijdag 26 juni
Ja vandaag wederom tentdoek nat in de auto, maar ook dat begint nu wel te wennen. Ook het afbreken van de tent met een beetje regen begint te wennen en je krijgt er handigheid in alleen verlang je nu soms wel naar een camper.
De reis zal vandaag weer richting Reykjavik gaan, maar waar deze gaat eindigen nog geen idee. Er zijn wat leuke zijwegen maar of ze ook allemaal berijdbaar zijn blijft vraag twee.
De reis begint weer met regen en laaghangende bewolking, op sommige passen zo laag dat je er doorheen rijd en soms niet meer dan 50 meter ziet. En dan te weten dat de Andre kant van de vangrail stijl naar beneden gaat. Ach dat houd het hier ook weer spannend.
Net voor Hofn ligt een 1300m lange tunnel dit keer wel twee baans. Al is er ook nog de oude weg er over heen, en die is vast leuker dan er door heen.
Maar boven aan gekomen is alleen het uitzicht punt open en de weg naar beneden is gesloten, dat wordt dus toch door de tunnel.
Ik had een tip gehad om aan zee op een punt dat Stokksnes heet te kunnen overnachten, dit zou vlak naast een radarstation van de navo zijnen direct linksaf slaan na de tunnel. wel een mooie stek zo met honderden bergeenden maar de omgeving is maar weinig aan, misschien als de zonschijn dat het er fantastisch is, maar nu zeker niet.
Een andere gelegenheid is de plaats Hofn, maar om nu al om twaalf uur s’middags op een camping te gaan staan is ook wel weer wat vroeg. Nu het weer ook weer wat beter word toch eens kijken of er niet een mooie wandeling in de buurt is. Dan valt mijn oog op de F980. Het is de vraag of dat deze open is. Voor dat ik die kant op ga eerst nog even tanken, diesel gaat wel hard de laatste tijd, ik weet dat mijn opvoer pomp wat zweet maar zou dat nu erger geworden zijn? ja het zweten is meer geworden. Ik heb nog een pomp bij maar weet dat die ook wat zweet. Die pomp is alleen maar mee gegaan om als weer het naaldje in de pomp het begeeft toch verder te kunnen. Beste optie is dan toch maar Nederland bellen en vragen of bram een nieuwe naar Leo wil sturen. Marieke komt toch bij Leo om een 70-200 mm lens mee te nemen wil ze vast ook wel die pomp even mee nemen.
Gelukkig heeft Bram er een. Heb ik toch met iets meer dan een week weer een goeie pomp. Maar blijft een raadsel waarom mijn auto toch zo gek is op nieuwe pompen.
Op naar de pomp, en ja daar kom je Nederlanders tegen, even gezellig staan kletsen en door naar de F980. Bij het inrijden geen bord dus zou open moeten zijn na een kilometer of 15, staat er een boer langs de weg. Toch maar even vragen, “ja de weg is open alleen ik zou niet door de rivier gaan deze is door de regen nog al gestegen” kijk daar kan ik weer wat mee. Gelukkig liggen er voor de grote rivier ook nog wat leuke door waardingen. De weg op zich is al een leuke uitdaging, op de meeste plaatsen is en ander passeren onmogelijk en het gaat dan steil om hoog en dan weer steil naar beneden en dat met veel bochten. Super gaaf om te rijden, hoop dat ik nog veel van deze wegen in het binnenland ga zien. Op de weg terug zakt die dieselmeter wel heel snel. Toch maar eens onder de motorkap kijken. de pomp zweet niet meer maar lekt, en lekt harder dan dat ik diesel verstook. Dus die gaat er uit en de ander er in. Maar voor dat die ander er in gaat nog wel even de rand waar de pomp lekt in de mooie zwarte kit. Sorry weer wat zwarte handen van de kit. Rot om schoon te maken maar werkt vast goed. Net voor dat ik alles er uit wil halen komt er een vrachtwagen met schapen aan. Die komt toch ook even kijken wat er loos is maar hij spreekt geen Engels. Door te laten zien mar uitgelegd wat er loos is. Na een klein halfuurtje sleutelen , rij ik weer. Het is alleen even afwachten of deze nu met kit wel goed dicht zit. Zal vanavond de ander ook nog in de kit zetten zodat eventueel die ook nog te gebruiken is voor nood. Het is inmiddels bijna vijf uur, tijd om maar eens een camping op te zoeken. Volgens de kaart ligt er aan de andere kant van de rivier een camping. Na even zoeken deze gevonden het is ook niet meer dan een paar kleine veldjes midden in een grindbak. Met als enige een toilet en water. Er staan ook al twee IJslandse auto’s. Een derde volgt niet veel later met een quad, dit belooft voor vanavond nog wat. Vast IJslands vermaak in het weekend. Ondertussen ook even met Edwin gesproken, Edwin woont op IJsland en zit nog regelmatig op de landrover prikpagina. Hij vertelde dat er ieder jaar wel wat autos achter blijven bij het door steken van de rivier op de F980. Misschien begin ik dan toch wat verstandiger te worden. Hoop niet te verstandig na deze vakantie
Morgen in Hofn boodschappen doen en bij de IJslandse vvv even het internet om jullie op de hoogt te houden.

Comments are closed.