maandag 29 juni

Maandag 29 juni
Vandaag in plaats van alleen ontbijten nu gezamenlijk met de Duitsers gedaan. Na het nodige opgeruimd te hebben en de auto’s te hebben afgesloten zijn we gezamenlijk richting de waterval Svartifoss gewandeld. Dit is geen grote waterval maar wel een hele mooie door de basaltformaties aan weerskante van de waterval. Na een goed uur lopen zag het er ook werkelijk fantastisch uit.
Gelukkig liet de zon het niet af weten en hadden we er ook nog een kleine regenboog, of deze op de foto’s te zien is vraag ik me nog af maar zijn vast mooi geworden.
Hier hebben we dan toch echt afscheid genomen en de adressen uitgewisseld, met de uitnodigingen, als je ooit in de buurt bent kom gezellig langs. Zij zijn terug gegaan om richting het ijsbergen meer te gaan en ik ben begonnen aan de klim naar Nyorihaukur voor het uitzicht over de beide gletsjers. de wandeling duurde dan ook voor je terug was op de camping bijna vijf uur, plus nog de wandeling naar Svartifoss, was het vandaag een dag met een hoop klimmen en afdalen. Maar zeer zeker de moeite waard. De uitzichten waren geweldig en de natuur betoverend. van uit de hoogte is ook mooi te zien hoe grote spoelvlakte er in deze omgeving ligt. De zij is bijna niet te zien, alleen een grote grind en zandvlakte met daar door heel allemaal beekjes die water van de gletsjers afvoeren. Van uit de hoogte is er niet te zien of er wat groeit, als er wat groeit zal het ook niet veel zijn.
Na weer beneden gekomen te zijn lijkt IJsland wel heel klein en kom ik de 20 Italianen tegen die met de landrovers van Ingolfur rijden. Zelf zat hij al in het volgende dorp. Ze zouden hem wel even hallo van mij zeggen.
IJsland, drie keer groter dan Nederland en toch kom je elkaar hier vaker tegen.
Onderweg op de camping nog een nacht te betalen kom ik weer Nederlanders tegen die met de caravan over IJsland gaan, hij is amateur fotograaf, ben zo slecht in namen, en ja weer veel te mooie spullen mee. Gelukkig komt mijn andere lens ook met iets meer dan een week.
Vandaag kon eindelijk de korte broek weer aan, maar vermoed dat ik de wedstrijd om de bruinste benen met Marieke ga verliezen de bruinste armen zal ik denk in nog wel winnen. Ja had ook onder de wandeling ook gewoon zonnebrand mee moeten nemen dan had ik de pijpen kunnen afritsen en een grotere kans gemaakt op de overwinning. Hoop dan ook dat het snel weer regent in Nederland.
Net nog even met mijn IJslandse buren kennis gemaakt, die stonden ook even raar te kijken acht weken IJsland. Dat horen we niet vaak. Wel leuk, ook bij deze mensen krijg ik weer de nodige tips. Ook dat er een meer is waar je goed kan vissen met een net . je vangt er zo 200, ja dat is nou ook wel weer wat veel voor mij. Er komt dan een vis kompleet schoon gemaakt en netjes lucht dicht verpakt uit de vriezer in de caravan. Lekker voor op brood wordt er bij gezegd. Ja dan ook even hun adres om als ik in Nederland terug ben maar even een doosje tulpen te sturen.
Vanavond heerlijk van de zon zitten genieten en lekker mijn dag zitten opschrijven en ook nog even heerlijk met Miek gebeld. Wat is vakantie hebben toch ook wel fijn.

Comments are closed.