vrijdag 3 juli

Vrijdag 3 juni.
Om eerst maar even mee te beginnen ik heb vandaag geen foto’s gemaakt bedenk ik me net.
Vanmorgen begon de dag ook al goed ik had willen uitslapen, maar daar dacht de zon om zeven uur anders over. Die brandde toen al zo op de tent dat je er van zelf wel uit gaat.
Dus er meer uit en gelijk korte broek aan en zonnebrand smeren en nu maar hopen dat ik Marieke weer ingehaald heb. Al twijfel ik daar sterk aan. In de loop van de morgen dan toch alles inpakken en de richting van Reykjavik op. Wat wel goed op valt is dat in deze omgeving, rond om Selfoss er ontzettend veel vakantie huisjes zijn en nog worden gebouwd. Toch geen crises hier?
Onderweg lijkt het wel of heel Reykjavik het weekend buiten de stad viert overal kom je vol gepakte auto’s, vouwwagens en caravans tegen.
Net voor Reykjavik Edwin eens gebeld. Die heeft het onwijs druk met het inpakken van de autos waar hij morgen met een groep mee weg gaat. Later op de dag blijkt er ook nog een, een abs probleem te hebben. Zal het merk niet noemen maar het zijn geen landrovers. Die kennen wel problemen maar rijden daar meestal gewoon nog mee.
Gebruik ik mooi de tijd om eens te kijken waar Marieke straks aankomt en welke camping we dan, als eerste gaan gebruiken. Er is er een vlak bij het vliegveld maar deze is niet echt aantrekkelijk om een vakantie mee te beginnen. Dus eens op de kaart kijken wat er nog meer is. Mijn oog valt op een plaatsje aan de kust, Grindavik. De camping ligt op een mooie plek met ook nog een aardig uitzicht. Verder op ligt ook nog een mooie plek maar dat is officieel geen camping. aangezien de kans toch wel aanwezig is dat ik eerst de tent op zet en dan naar het vliegveld ga, is het misschien wel handig om dat op een officiële camping te doen. De weg er heen is best aardig. Op de terug weg neem ik een andere route en deze is nog veel leuker dus dit wordt de weg om van af het vliegveld mee te starten. Ik had nog een opdracht mee gekregen; zoek even uit waar de ikea in Reykjavik zit. Gelukkig is dat niet zo veel zoek werk, deze zit net als in Nederland langs de grote weg.
Door het lang in de zon zitten in Laugarvatn schiet de dag al aardig op en wordt weer eens tijd om een overnachtingsplek te zoeken. Op aanraden van Edwin val de keus op de camping in Reykjavik, kan ik deze ook mooi even verkennen.
De camping ligt naast het zwembad en het is er ook aardig druk met tenten, campers en andere kampeer middelen. Voor alles wat camper en caravan is is een apart veld. Op het veld van de tenten mag de auto alleen op de verharding blijven staan dus even een plek uitzoeken waar ik nog wel de auto in de buurt het voor de stroom, en niet zo ver hoef te lopen.
Tent opzetten en dan eens even eten maken. Onder de afwas komt er in eens een Defender het terrein op een 110 met Nederlandse platen. Toch even nieuwsgierig wie het zijn en of ik ze ken.
Nee ken ze nog niet, maar Sander kent mij wel van mijn blog, die had zich dan ook al afgevraagd of we mekaar tegen zouden komen. Dus bij deze ben je ook vereeuwigd. Zij hebben hun auto in Nederland in een container gezet en zijn zelf gaan vliegen. Ook een mooie optie om te doen zeker als je niet zo lang weg kunt is dit toch een manier om zo lang mogelijk van IJsland te genieten met eigen auto dan natuurlijk.
Van mijn verslag maken is die avond dan ook niks meer gekomen. Al gouw lagen de kaarten op het veld om mekaars routes te bekijken. De F210 staat bij Sander en Sonja ook op het verlanglijstje.
Baal nog steeds een beetje dat ik Owen daar ben mis gelopen maar goed dat gaat morgen misschien wel veranderen.
Het leuke van de landroverwereld in Nederland is dat het ook maar heel klein is en de meeste mensen mekaar kennen. Zo komen al snel de mooiste verhalen over de gekste ontmoetingen boven.
Laat op de avond komt Edwin nog even kort binnen waaien met een zwaar op gepimpte Toyota, ja is bijna niet uit te spreken maar ziet er zeker wel gaaf uit. Zou bijna de overstap maken. Nu komt ook het nadeel van grote banden eens te spraken, die zoeken ontzettend veel op de weg wat de rij eigenschappen niet echt bevorderd. Het begint ook langzaam aan stiller op de camping te worden en staan toch heel wat mensen die in de loop van morgen het vliegtuig moeten hebben.
Wij gaan ook maar eens slapen, Sander en Sonja willen morgen de richting van geysir en ik wil toch weer de F210 op. Lijkt wel of dit de meest beroemde weg van de vakantie gaat worden.

Comments are closed.