dinsdag 7 juli

Dinsdag 7 juli
Vandaag wordt de rommeldag van de vakantie, de nodige dingen in de auto opruimen. maar S’morgens eerst even langs bij Arctic Trucks, daar haddenze geen tijd om wat te lassen maar kreeg wel een adres van iemand die wel tijd zou hebben. Gelijk voor achter op de auto even nieuwe spatlappen mee genomen. Ja toch weer een beetje de auto pimpen.
Op naar het adres wat ik gekregen heb. Daar word ik hartelijk welkom geheten en ze hebben tijd als de auto die op de brug staat er af is. Hij belt even als dat zo ver is. Daar loopt ook een man uit polen rond, hij verteld dat hij 4 jaar geleden een poosje in Nederland heeft gewerkt, in de buurt van Breda.
Na mijn IJslandse nummer te hebben achter gelaten eerst terug naar de camping om eens wat op te ruimen en de wasmachine aan te gaan zetten.
Op de camping stikt het in eens van de Nederlanders, deze zijn in groepsverband met hun caravan onderweg. Wel weer heel apart om zo veel Nederlands te horen. Na 2 uurtjes belt de IJslandse lasser dat hij klaar is en dat ik kan komen. Het lassen daar gaat snellen en beter dan de eerste keer. Lekker een beetje lopen kletsen en het werk was zo klaar. Dit is ook wel een leuke manier om IJlanders te ontmoeten maar hoop niet dat dit gewoonte gaat worden.
Terug op de camping staat er een Nederlandse Defender 110, met de motorkap open. Ja den ben je toch even nieuwsgierig wat er loos is. Het blijkt dat deze auto volgens de bestuurder koelvloeistof verliest. Elders in IJsland is de radiateur al gemaakt maar nu wordt de motor weer te warm. Naar wat zoeken blijkt niet de radiateur te lekken maar er komt veel water uit de overloop van het tankje. Bij de eerste blik onder de kap lijkt het ook wel of hier niet meer de originele motor ligt maar een 200 tdi uit een Discovery. Ook de originele fan is niet aanwezig maar er zit een elektronischefan in.
Deze zit gewoon door de radiateur bevestigt en begint naar mate de auto warmer wordt niet te draaien. De jongen die met deze auto uit Nederland gekomen is ook niet de eigenaar. En heeft helemaal geen idee van auto’s ik snap de mijne af en toe en dat vindt ik al een groot wonder laat staan dat ik een auto snap waar een andere motor in ligt en het een houtje touwtje knopen is geweest. Heb hem dan ook maar het adres van de zelfde garage gegeven als ik vandaag ben geweest.
Later op de avond nog even gezellig aan de thee gezeten met peter en zijn vriendin, hun ben ik in skaftafell tegen gekomen, zij gaan de wandeling van Landmannalaugar naar Skogar maken. En komen dan ook bij David langs, gelijk maar gevraagd om hem even de groeten te doen. Na nog een poosje te hebben zitten praten was het toch eens tijd om te gaan slapen.
Owen stuurde nog een smsje dat hij door alle drukte vergeten was om nog even te komen buurten, maar we zouden mekaar vast nog wel ergens tegen komen. Gezien de grote van IJsland is dat ook best mogelijk.
morgen wordt een hele lange dag tegen half twaalf snachts zal Marieke op het vliegveld van Keflavik aankomen. Na 5 weken alleen reizen is samen ook echt wel weer heel gezellig.

2 reacties op “dinsdag 7 juli”

 1. jurgen zegt:

  hallo Reizende oom Roel hihi.
  foto`s zien er erg goed uit, snorkel ook topper.was het erg nat in de auto of viel dat wel mee? volgende keer toch maar met meer auto`s naar ijsland, als ik je verhaal goed begrijp.heel veel plezier nog geniet er van en ik hoop voor je dat je je snorkel nog vaak mag gebruiken.

  gr jurgen en lonneke en laro
  ps ik had dit berichtje ook bij een van je fot`s geset….

 2. Martine & Annemarie zegt:

  Ha Broer,

  Super leuk om al je verhalen te lezen!
  Heel veel plezier nog.
  Genieten jullie de komende weken maar lekker samen van het avontuur.

  Groetjes ook aan Marieke

  Martine & Annemarie