dinsdag 28 juli

Dinsdag 28 juli
Na een toch wel heerlijke nacht binnen slapen op een matras wat toch wel wat dun was, begint de dag tegen half negen met opstaan. Als ik naar buiten ga blijkt het nog steeds te regen en te waaien. De wind is wel iets gaan liggen maar het waait nog stevig. Samen met de regen is het gewoon vies en koud. Nu weet ik het zeker ik heb de juiste keus gemaakt.
Na mijn ontbijt en deze en gene gedag en een goede reis gewenst te hebben ga ik tegen half tien onder weg naar het noorden. Davy en Nicoline slapen nog dus die zeg ik bij deze maar gedag. We hebben adressen uitgewisseld, de kans is dan ook wel groot dat ze het hier lezen.
Ik ben de eerste die onder weg gaat, de eerste anderhalf uur kom ik niemand tegen het regent en waait nog steeds, zo af en toe veranderd de regen zelfs in natte sneeuw. Dit is dan echt het IJslandse weer. Op een aantal plaatsen langs de Sprengisandur (F26) liggen kleine en wat grotere moerassen. Dit alles bij elkaar is het grootste leefgebied van de kleine rietgans . onder weg kom ik er maar een aantal tegen met hun jongen, ze zijn zo snel weg dat een foto er niet in zit. Maar alleen al het zien en genieten is genoeg.
Ik vervolg mijn weg over de F26, het plan was eerst om gelijk de F910 op te gaan naar Askja maar er ligt in deze hoek nog zoveel moois dat ik besloten heb om een klein ommetje te maken. Van Owen heb ik na mijn laatste smsje niks meer gehoord.
De Sprengisandur is misschien wel een van de meest bekende hoogland routes van IJsland met in het een schitterde bloemen pracht in verder een grijs gebied. Het lijkt meer op een uitgestrekte zwarte zandbak. De route was vroeger een oud Vikingpad, een paardenroute tussen de gletsjers Vatnajokull en Hofsjokull. In deze woestenij hebben veel vogelvrijverklaarden. Hun leven moeten slijten vaak onder erbarmelijke omstandigheden. Ruiters te paard die naar het noorden moesten reizen, vreesden deze route vanwege de vele struikrovers die hen hier konden belagen. Veel verhalen herinneren aan deze tijd.
In augustus 1933 werd deze route voor het eerst per auto afgelegd. Een echt huzarenstukje als je, je realiseert dat er in die tijd nog geen enkele rivier was overbrugt, de auto’s niet echt gebouwd waren voor dit terreinen er nog helemaal geen jeepspoor was. De vier inzittenden van de ford waar mee ze reden deden er dan ook maar liefst 7 dagen over.
Er wordt over al geschreven dat er geen gsm verbindingen in het binnenland zijn, toch rij ik 90 procent van de tijd met verbinding. Nog even en je hebt overal op IJsland 100 procent dekking. Wat toch wel handig is als er wat is.
Bedenk me dan ook net dat ik nooit terug gekomen ben op het feit dat ik vet veloor uit de rechter fuseebol van de auto. Dit raadsel is opgelost, de olie uit het differentieel en het vet uit de fuseebol mengen zich door dat een keerring er tussen wat lekt. Dit is geen probleem als het gebeurt. Het verliezen van deze olie/vet is vermoedelijk gekomen doordat de ontluchting van de as verstopt heeft gezeten en doordat de druk ergens heen wil, heeft het de weg langs de fuseebol gekozen. De afgelopen dagen heb ik er ook geen last meer van gehad.
Na de nodige kilometers beland ik op Odadahraum, dit is het grootste aan een gesloten lavaveld 6000 vierkante kilometer groot. Ook kom ik hier aan het eind van de Sprengisandur de waterval Aldeyjarfoss tegen. Door de merkwaardige basaltzuilformaties en de grotten omringde waterval . Wordt de waterval ook wel een van de natuurschatten van IJsland genoemd. Ook naar deze plek wil ik met mooi weer nog wel eens terug. Het was vandaag zo slecht foto weer, dat de gemaakte foto’s toch best nog eens wat mooier kunnen. Nog een rede om terug te keren naar IJsland.
Nu ik weer van de F26 of te wel de Sprengisandur af ben besluit ik om mijn ommetje via Akureyri en dan naar de 821 te rijden en daar dan ook de F-weg terug het binnenland in te nemen. Waar deze weer eindigt heb ik 2 mogelijkheden om weer de F26 en daar door ook de F910 te berijken. Gelijk wil ik van de mogelijkheid gebruikmaken om even opzoek te gaan naar een 40 ampère zekering voor de omvormer, denk alleen niet dat daar het probleem mee opgelost is. Als klein uitstapje ga ik niet over de 1 naar Akureyri maar neem ik de 832 deze gaat net vele haarspeltbochten over de bergpas heen. Dit blijft toch leuker dan een strakke asfaltweg. Om nog even terug te komen op het weer dit is nog steeds pet weer. Het regent nog steeds maar de wind is gelukkig voor een groot deel gaan liggen. Bij de aankomst in Akureyri is de regen het even zat en is het even droog. Bij het zoeken naar de juiste zekering haal ik steeds nol op het rekest. Wel krijg ik overal een of twee 30 ampère zekeringen mee. Vraag me af of deze het wel houden of ook gelijk doorbranden. Een ding weet ik wel, voor deze er in gaan moet ik eerst de omvormer maar eens los hebben om te kijken waarom uit toch niet meer uit is. en anders houd het gewoon op.
Onderweg bedenk ik me even wat wijs is om te doen. mijn laptop is half leeg en de accu’s van mijn camera gaan ook hard richting leeg. Ik had als doel om vandaag nog een heel eind de F821 op te gaan en daar bij een hut te Kamperen of wel weer binnen te slapen. Net als ik besluit om toch maar door te rijden smst Marieke een berichtje. Terug smsen onder het rijden is lastig dus maar even bellen. Haar advies luit ga lekker op de camping in Akureyri staan en laat alles op en werk gelijk je blog bij. Kun je morgen fris en geladen weer weg. Dat klinkt wel als een heel goed idee. Kan ik morgen ochtend ook nog even heerlijk douchen en echt fris onder weg. Dus volg het advies op en bouw mijn kamp op in Akureyri. Het is dan de derde keer dat ik deze camping aan doe deze reis. Hebt binnen in de kantine zitten typen en gelijk alles opladen is wel net zo aanlokkelijk als de douche.
Ondertussen is er vandaag ook bericht van Owen gekomen. Zo als het nu lijkt gaan we mekaar mis lopen ik zit nu weer in het noorden en hij in het zuiden. Mijn doel is Askja en hij is al onder weg richting Reykjavik. We kruisen mekaar dan ook niet ergens en de afstanden zijn dan niet zo groot maar in tijd zijn ze dat wel weer. Mekaar gedag zeggen zal dan ook wel via de telefoon gaan.
Nadat alles weer staat begint het eerst weer zachtjes te regenen en later drupt het weer hevig naar beneden. Ik zit dan al heerlijk droog aan de zalm.
Hopelijk brengt morgen een beetje beter weer en een hoop nieuwe en leuke dingen. De hoop is na het zien van het weerbericht op tv gelijk vervlogen en de komende dagen is het regen

Comments are closed.