Vrijdag 31 Juli

Vrijdag 31 juli.
Na mijn avonturen van gister is het gevoel van ballen nog niet helemaal weg. Maar met goede hoop toch een nieuwe band te vinden ga ik weer onder weg naar Egilisstadir. Bij de bandenzaak aan gekomen. Wordt ik snel en vriendelijk geholpen. De eigenaar heeft geen bf goodrich AT 235-70-16 liggen maar als er een op IJsland is heeft hij hem morgenochtend. Er gloort een sprankje hoop. Na de nodige telefoontjes is alle hoop weg. Er zijn zat andere banden te vinden maar er is nergens een band van dit merk en deze maat op IJsland. De eigenaar van de bandenzaak vertelt verder dat er op dit moment maar heel weinig banden worden geïmporteerd, gevolg van de crises. Een volgende keer gaat er toch nog een band mee, met of zonder velg zie ik dan wel. Een andere opties is een ander soort band kopen, dan heb ik wel weer een reserveband, maar om nu een band te kopen die ik nooit weer gebruik vindt ik ook wat zonde. Het is dan wel even flink balen maar misschien moet het wel zo wezen en vind een hogere hand dat het wel even genoeg is geweest. Vindt deze gene dat ik mijn vakantie maar eens rustig moet gaan afsluiten en niet nog van alles moet proberen te doen. Dit is dan ook wel de aart van het beestje, en is dit een mooi moment om er eens tegen op te lopen. Heb dan ook, met wat moeite het besluit genomen om alle binnenlandplannen maar te laten varen. Het is niet verstandig om zonder reserveband nog zo ver van de buiten wereld te zitten. Ik heb dan toch zeven mooie weken gehad, met veel mooie dingen en routes en zonder binnenland is er in deze omgeving ook nog genoeg te doen en te zien. Er is nu alleen maar meer rede om nog een terug te komen. Zit mijn blog vandaag dan ook met wat gemengde gevoelens bij te werken. Wel blij dat dit me niet is gebeurt in de periode dat Miek mee was. Dan had ik toch nog meer gebaald.
Als ik ergens op het asfalt met nog een lekke band kom stil te staan is er altijd nog de IJslandse ANWB en kom ik wel bij de boot. In het binnenland ligt dit heel wat lastiger al dekt de verzekering wel alles maar om nu een onnodig risico te gaan opzoeken.
Na alle banden perikelen heb ik eerst mezelf maar eens op koffie met gebak getrakteerd in een internetcaf├ę en ben mijn blog eerst maar eens bij gaan werken. Verder heb ik er maar een rustige dag van gemaakt. Het weer was dan ook wel aardig wel bewolkt en koud maar gelukkig even geen regen.
Na dat ik de laatste dingen op mijn blog gezet had, ben ik rustig op mijn gemak een camping gaan opzoeken. Na het opzetten van de tent begint het af en toe toch even te druppen. Eerst maar eens rustig eten en vanavond eens helemaal niks doen en alleen maar van de omgeving genieten.

Comments are closed.