Zaterdag 1 Augustus

Zaterdag 1 Augustus
Na afgelopen nacht toch wel heel goed geslapen te hebben,sta ik wat later op. Miek belt even om te vragen hoe het gaat en hoe het bevallen is om een avond echt helemaal niks te doen en gewoon even alles wat voor bijkomt een plek te geven. Dit is op zich wel goed bevallen alleen is het toch nog niet helemaal mijn ding om een avond rustig naar een meer te zitten kijken en ook werkelijk niks te toen. Het geeft af en toe gewoon een onrustig gevoel en wil dan wat gaan doen. toch gewoon volhouden en een avond niks doen.
Na het opruimen van mijn kampement gaat de reis naar Hengifoss, een waterval die vlak in de buurt ligt. Dit is ook weer een van de mooiere watervallen van IJsland. Ik heb me vandaag dan ook voor genomen om niet te veel dingen te gaan doen en nu eens rustig te genieten van de omgeving en de afgelopen weken. In de afgelopen weken heb ik wel heel veel indrukken opgedaan, veel verschillende mensen ontmoet en ben vast nog veel dingen vergeten.
De wandeling naar Hengifoss en weer terug neemt toch een kleine 3 uur in beslag. Stond dan ook veel te genieten en niette vergeten de foto,s horen er ook nog bij. Onderweg valt het gelijk op dat de pernasia hier al vol op in bloei staat, vraag me af hoe ver deze in Nederland al zou zijn. ook ziet het op veel plaatsen blauw van de grasklokjes.
Henifoss is een 118 meter hoge waterval in de hengifossa-rivier. Hij valt over een loodrecht rotswand naar beneden. De rotswand bestaat uit metersdikke lagen basalt met daar tussen dunne lagen felrood gekleurde sedimenten (klei). Die rode kleur is ontstaan doordat hete basalt over de klei is uitgevloeid, waardoor deze als het ware gebakken is. op de weg naar Hengifoss loop je onderweg ook nog langs Litlanesfoss, deze is prachtig door basaltkolommen omgeven. De rode lagen maken de waterval Hengifoss toch wel tot een bijzondere waterval. Zeker als het zonnetje er opschijnt. Ookal is het zonnetje er dan toch soms maar even.
Na terug te zijn bij de auto ga ik terug naar Egilisstadir om de nodige boodschappen te doen. kan ik ook gelijk even kijken of ze hier de dingen hebben die ik komende week nog mee wil nemen naar Nederland. Na alles in de auto geladen te hebben is de eind bestemming vandaag de camping in Egilisstadir. De zon komt er ook steeds meer door, dat wordt vandaag dan toch even lekker genieten van de zon en een boek. Eens kijken of ik er echt vrede mee kan hebben dat mijn reis nu anders gaat lopen dan dat ik in mijn hoofd had.
Het was dan ook echt genieten in de zon, zeker in de luwte van de auto, de wind is nog koud. Kan er toch wel mee leven dat het nu anders loopt dan dat ik in de planning had. Dit is ook wel een bijzondere manier om deze weken af te sluiten. Kom zo ook vast minder gejaagd thuis dan dat ik de laatste dag nog van weet ik waar had moeten komen.

Comments are closed.